FAQ
16191
page-template-default,page,page-id-16191,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-20.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS
ALGEMENE VRAGEN
Waar begint een rijles?

De rijles begint bij jou voor de deur, vanaf de eerste minuut zit je zelf achter het stuur. Mocht je een keer op school of op je werk opgehaald willen worden is dit ook mogelijk.

Wat als ik een keer een les niet kan volgen?

Het liefst horen we dit zo vroeg mogelijk, zodat we op dat tijdstip een andere kandidaat de kans kunnen geven om een les te plannen. Als je minimaal 48 uur van tevoren doorgeeft dat je niet kan, wordt de les niet doorberekend.

Hoe weet ik wanneer ik moet lessen?

Je lesplanning maken we samen na iedere les, je kunt vooruitplannen zover als je zelf wilt. Je krijgt automatisch een mail met daarin de gemaakte afspraken. Geen afspraken kaartje, maar een altijd up-to-date planningsschema.

Wat is een gezondheidsverklaring?

Om de weg op te mogen, wil het CBR op de hoogte zijn van jouw medische gezondheid. Mocht je bijvoorbeeld beperkingen hebben aan armen of benen of speciale medicijnen slikken, moeten zij dit weten. Aan de hand van een vragenlijst wordt gecheckt of je geschikt bent om auto te rijden.

Wat is een Tussentijdse Toets (TTT)?

Een tussentijdse toets is een proefexamen dat plaatsvindt als je ongeveer 75% kan van wat er bij het praktijkexamen van je verwacht wordt. Tijdens dit proefexamen kun je een vrijstelling verdienen voor bijzondere verrichtingen (zoals parkeren en omkeren). Als je die vrijstelling krijgt, hoef je die verrichtingen dus niet meer te doen op het eerste praktijkexamen. Bovendien vertelt de examinator je wat je nog moet verbeteren voor het praktijkexamen.

Wat houdt het praktijkexamen in?

Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten, dit is met een voorbespreking van ongeveer 10 minuten en een korte nabespreking. De rit duurt ongeveer 40 minuten. Hiervan is 15 min rijden op navigatie. Daarnaast worden er twee bijzondere manoeuvres gevraagd, de rest word je gewezen met aanwijzingen links of rechts. Alle facetten van het auto rijden komen aan bod. Het hoeft niet helemaal foutloos, het gaat om het totaalbeeld.

VRAGEN OVER LESPAKKETTEN
Hoelang duurt een les?

Een les duurt 50 minuten.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dit is per persoon verschillend, maar gemiddeld zijn er tussen de 38 en 45 lessen (50min) nodig. Tijdens de proefles wordt er een inschatting gemaakt van het aantal lessen dat jij persoonlijk nodig zult hebben.

Moet ik het pakket in één keer betalen?

Bij voorkeur wel. Het is in overleg ook mogelijk het pakket in delen te betalen.

VRAGEN OVER THEORIE
Wat houdt het theorie-examen in?

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

 

  • Gevaarherkenning: Dit gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie, hierin krijg je 25 vragen waarvan er minimaal 13 goed dienen te zijn.
  • Kennis: In dit gedeelte laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen. Hierin krijg je 12 vragen en dienen er minimaal 10 goed te zijn.
  • Inzicht: Hierbij laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen. Hier krijg je 28 vragen en dien je er 25 juist te beantwoorden.

 

Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je 2 test vragen.

Hoe kan ik mezelf op het theorie-examen voorbereiden?

Ter voorbereiding op je theorie-examen bieden we je de mogelijkheid om dit online te oefenen. In samenwerking met Vekabest kun je kiezen voor 7,5 uur of 15 uur training. Deze training kun je online bestellen of bij ons aanvragen. Vraag ernaar tijdens de les. Mocht je meer oefening willen of andere voor jou meer geschikte leermiddelen nodig hebben, kunnen wij je daar ook bij helpen.

Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?

Dit kunnen wij voor je doen, maar is ook heel gemakkelijk zelf te reserveren. Hiervoor heb je ons rijschoolnummer nodig: Rijschoolnummer: 2057F4

Wat zijn de kosten voor het theorie-examen?

Momenteel kost het theorie-examen € 37,-.